U FAP-u i predstavnik Mercedesa

U toku su razgovori u Fabrici automobila Priboj. Vučić na sastanak doveo i jednog od direktora Mercedesa.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

09:32

Default images

Počeo je sastanak prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića sa sindikatima, štrajkačkim odborom i rukovodstvom FAP-a. Sastanku prisustvuje i jedan od direktora Mercedesa Rolf-Jirgen Sejerle.

Kako saznajemo, od predstavnika "Mercedesa" se očekuje da proceni da li nemački automobilski gigant može na bilo koji način da pomogne FAP-u, odnosno da uposli njegove kapacitete.

Vučić traži da vidi zalihe od 5, 6 milijardi dinara koje je rukovodstvo prijavilo kao imovinu u ličnoj karti tog preduzeća. On je naglasio da je država spremna da pomogne, ali da neće da baca pare i neće nagrađivati nerad, javašluk i lopovluk.

Radnici su u krugu fabrike, dok su mnogi građani ispred upravne zgrade FAP-a.

Štrajkači su danas, na vest da će doći Vučić, uklonili blokade sa pruge.

Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj

Graðani ispred upravne zgrade FAP-a èekaju Vuèiæa
Nakon što su radnici FAP-a obustavili blokadu pruge Beograd – Bar, železnički saobraćaj na tom pravcu uspostavljen je jutros u 10 sati.

Železnice Srbije saopštile su da su njihove stručne službe, nakon obustave blokade, izašle na teren i pripremile prugu za uspostavljanje saobraćaja. Vozovi od 10 sati neometano idu celom železničkom trasom između Beograda i Bara.

Međunarodni putnički voz, koji je u 9.10 sati iz Beograda krenuo za Bar, kao i međunarodni voz koji je iz Bara u 9.00 sati krenuo za Beograd, saobraćaju normalno.

Takođe, voz koji je u 7.05 iz Beograda krenuo za Prijepolje, saobraćaće celom trasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

304 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: