"Nema više bacanja novca u bunar"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da je cilj da "Er Srbija" bude najjača, najbolja i najznačajnija avio-kompanija u regionu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

14:29

Default images

Vučić je, na promociji erbasa A319 u bojama "Er Srbije", primetio da je ovo možda mali korak za tu kompaniju, ali veliki za državu Srbiju, imajući u vidu da smo, kako je rekao, "uspeli da promenimo odnos ponašanja i način razmišljanja kako se ulaže državni novac".

On je poručio da novac više neće služiti za "bacanje u bunar", već za investicije i ulaganja u kompanije, koje će se boriti za poziciju najboljih na tržištu i da budu profitabilne.
Foto: Tanjug
On je rekao da će "Er Srbija" biti ponos svakog građanina zemlje i da će se prvi put pokazati da i u državnoj svojini može da se napravi preduzeće sa uspešnim i modernim menadžmentom.

Vučić je rekao da je uveren da će građani Srbije i svi koji budu koristili usluge "Er Srbije" za nju imati samo reči hvale. On je dodao da ovo pokazuje da Srbija može da bude moderna zemlja i da ume da učestvuje i razvija i poslove kao što je stvaranje avio-kompanija.
Foto: Tanjug
Vučić je rekao da očekuje da će "Er Srbija" za godinu dana postati profitabilna kompanija koja će državi plaćati poreze i doprinose i zaključio da je to nova politika da se stvaraju uspešna preduzeća na korist građana.

Potpredsednik vlade je zamolio rukovodstvo Srbije da se u avionu služi srpska hrana, dobro srpsko vino i dodao da Srbija ima svoje odlične proizvode, na koje niko ko bude koristio usluge "Er Srbija" neće imati primedbe.
Foto: Tanjug
Prvi let aviona "Er Srbije", sa njenim novim bojama, iz Beograda za Abu Dabi zakazan je za sutra, a avio-prevoznik je početkom oktobra održao odabir kandidata za novo kabinsko osoblje, koji je privukao više od 600 ljudi.

Od 26. oktobra "Er Srbija" će uspostaviti nove letove sa svog matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu ka Abu Dabiju, a letovi ka Banjaluci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu biće realizovani do kraja 2013. godine. Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 odredišta ka kojima su već postojali letovi ove avio-kompanije u letnjem rasporedu letenja za 2013.

"Er Srbija" takođe planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti, uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

20 h

Podeli: