Skandinavski vojnici nosiće Tigar

Korporacija "Tigar" iz Pirota sve više osvaja tržišta namenske industrije u Skandinaviji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2013.

17:28

Default images

Već su ugovorene isporuke gumenih čizama za armije Finske, Estonije i Švedske sve do 2016. godine.

"Čizme su zbog specifičnih uslova u kojima se koriste morale da zadovolje veoma stroge standarde tih zemalja, kao i standarde Evropske unije, a prvi ugovori su već realizovani. Predstavnici kompanija iz Skandinavije i Vojske su boravili u Pirotu i posetili naše pogone tako da smo već dogovorili dalju saradnju, tačnije izvoz gumenih vojnih cipela nakon 2016. godine", kazao je , izjavio je danas na konferenciji za štampu izvršni direktor za proizvodnju u ovoj fabrici Ivan Mijalković.

Pirotska kompanija, nakon veoma teškog prvog kvartala, polako se oporavlja pa je već u drugom kvartalu, u periodu od aprila do kraja avgusta, izvezla robu vrednu šest miliona evra.

Kako je kazao direktor Funkcije računovodstva đorđe Džunić, u poslednja tri meseca ove godine prosečna mesečna prodaja bila je na nivou od 253 miliona dinara.

"Prodaja u avgustu je za 10 procenata viša u odnosu na prošlogodišnji prosek", kazao je Džunić.

Zbog zastoja u proizvodnji na početku ove godine, kako je kazao Džunić, u prvom polugođu zabeležen je gubitak od 626,7 miliona dinara, pa je došlo do redukcije kapitala firme koji je sveden na oko 600 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: