"Valjda će doći dan za ekonomiju"

Vlada Srbije se godinama bavila visokom politikom i nadam se da će brzo doći vreme kada će moći sve svoje snage da usmeri na ekonomski razvoj, kaže Ivica Dačić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

09:26

Default images

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Dačić je, tokom obeležavanja međunarodnog praznika rada u Nastavnom centru MUP-a u Makišu, istakao da Vlada i MUP nisu druga strana u socijalnom dijalogu sa članovima sindikalnih organizacija.

"Obeležavanje Prvog maja je simbolična akcija kojom pokušavamo da stalno iniciramo i držimo otvoreni socijalni dijalog između Vlade, MUP-a i članova sindikalnih organizacija. Mi nismo druga strana u dijalogu, imajući u vidu opredeljenje Vlade da posveti značajnu pažnju materijalnom položaju zaposlenih, što je bio prioritet i u prethodnom periodu", kazao je Dačić.

On je ukazao na to da se Vlada Srbije prethodnih godina bavila visokom politikom i nacionalnim pitanjima i izrazio nadu da će brzo doći vreme kada će moći sve svoje snage da usmeri na ekonomski razvoj i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

"Materijalna situacija zaposlenih nije dobra i sigurno da policija zaslužuje veće plate, uostalom kao i ogroman broj ljudi koji rade u Srbiji", rekao je on.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova naglasio je da niska zarada nije jedini problem s kojim se suočava srpska policija.

"Moramo uraditi više na opremanju policije, na stvaranju uslova za bezbedan rad, kao i da probamo da rešimo ono što je najveći problem, a to je stambena situacija zaposlenih koja dugi niz godina nije rešavana", rekao je Dačić. On je dodao i da je MUP prethodnih godina preuzela brojne mere kako bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u tom ministarstvu i dodao da se polako sprovode pripreme za izradu novog ugovora sa sindikatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: