Merkator preuzima Familija markete

Merkator S je sa kompanijama Familija marketi i Robne kuće Beograd, potpisala ugovore o strateškom partnerstvu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 29.07.2011.

17:39

Default images

Na osnovu ugovora, Merkator će preuzeti trgovačku delatnost Familije u poslovnim prostorima Robnih kuće Beograd.

Ugovori o zakupu 27 objekata Robih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi stupiće na snagu posle odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije Srbije, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, na taj način, kompanija Merkator S učvršćuje poziciju drugog po veličini trgovačkog lanca u Srbiji. Precizira se da je ugovorom između Robnih kuća Beograd i Merkatora S predviđen dugoročni zakup za 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji ukupne površine veće od 22.000 kvadratnih metara, ali se ne navodi vreme trajanja zakupa.

Transakcija obuhvata i ugovor izmedju Familija marketa i Merkatora S o preuzimanju zaliha i opreme u tim prodajnim objektima, kao i zapošljavanje radnika Familija marketa.

"Kontinuirani rast i razvoj kroz ravnomerno regionalno širenje je deo srednjoročne strategije Grupe Merkator na tržištu Srbije. Planiranim ukupnim investicijama u Srbiji za 2011. godinu u iznosu od 24 miliona evra ćemo obezbediti 50.000 metara kvadratnog novog poslovnog prostora", izjavila je članica Uprave Grupe Merkator za jugoistočnu Evropu Stanka Čurović.

Kako je dodala, "proširenje maloprodajne mreže, koje će osim objekata u Beogradu i Vojvodini, obuhvatiti i prodajne objekte u gradovima gde do sada nismo bili prisutni, kao što su Zaječar, Valjevo, Vranje, Pirot, Užice, Bajina Basta, Bor i Knjaževac, znaci i zapošljavanje 300 novih saradnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: