Krkobabić: MMF ne menja stav o PIO

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić kaže da Međunarodni momentarni fond (MMF) nije promenio stav u vezi sa zahtevima sindikata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2010.

18:36

Default images

"MMF je ostao pri svojim stanovištima od ranije kada je reč o penzionom zakonu, sem što je potvrdio dogovor da najniža penzija ne može da bude niža od 27 odsto prosečne zarade i, uz mogućnost, kako je rekao, eventualnog pomeranja granice za odlazak žena u penziju za po četiri meseca počev od 2014, umesto od 2011. godine", kazao je on.

Krkobabić, vicepremijer zadužen za reformu penzionog sistema, je rekao da danas o tome nije bilo reči, ali se nada da će "i ta priča brzo biti privedena kraju - sutra ili prekosutra."

Sindikat, podsetimo, traži izmenu pojedinih odredaba Predloga izmena i dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO).

Ranije je iz kabineta vicepremijera rečeno da se očekuje odluka MMF u Vašingtonu kada je reč o izmenama Zakona o penzijskog osiguranju i da će je, kada ona bude doneta, saopštiti ili kancelarija te međunarodne finansijske institucije u Beogradu ili kabinet premijera Mirka Cvetkovića.

Predlog izmena i dopuna Zakona o PIO povučen je iz skupštinske procedure krajem prošlog meseca pod pritiskom sindikata koji su u utorak simbolično počeli potpisivanje peticije za smenu Vlade Srbije i pripremu generalnog štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

20 h

Podeli: