Ponovni izvoz oružja u Kuvajt

Postignuta je apsolutna politička saglasnost o ponovom izvozu proizvoda srpske odbrambene industrije na zahtevno tržište Kuvajta, rekao je ministar Šutanovac.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2010.

10:36

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da su zvaničnici Kuvajta iskazali veliko interesovanje za proizvode srpske odbrambene industrije i da je postignuta politička saglasnost o povratku proizvoda domaće namenske industrije na to tržište.

Posle sastanaka sa zamenikom emira prestolonaslednikom šeikom Nafavom Al-Ahmadom, predsednikom Vlade Kuvajta šeikom Naserom Al-Mohamedom i ministrom odbrane šeikom Džaberom Al-Mubarakom, Šutanovac je kazao da ovoga puta Srbija neće biti samo izvoznik domaće pameti i proizvoda, već će biti sistem integrator velikog dela namenske industrije regiona i cele Evrope.

On je istakao i da očekuje da se posle Kuvajta otvore i mogućnosti za izvoz proizvoda domaće odbrambene industrije i u druge zemlje Persijskog zaliva.

"Ovo je velika stepenica ka budućoj saradnji sa državama celokupnog zaliva", rekao je Šutanovac, koji je tokom dvodnevne posete Kuvajtu razgovarao sa zvaničnicima te zemlje o unapredjenju bilateralne vojne saradnje kao i o vojno-ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vlade Kuvajta šeik Naser Al-Mohamed izjavio je da su kuvajtskim oružanim snagama "dobro poznati" oprema i borbena tehnika proizvedeni u Srbiji, i da očekuje potpisivanje niza međudržavnih bilateralnih dokumenata.

"Očekujemo da saradnja naše dve zemlje prevaziđe komercijalne odnose, odnosno prodaju naoružanja i vojne opreme, i da ćemo sarađivati na planu obrazovanja i razmene posete delegacija. Očekujemo da ćemo vrlo brzo, na osnovu poziva ministra Šutanovca, posetiti Srbiju", rekao je premijer Naser Al-Mohamed.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: