Srbija

Sreda, 27.05.2009.

14:25

Alapis zainteresovan za Galeniku

Grupacija Alapis iz Grčke u čijem vlasništvu je veleprodaja lekova Šumadijalek iz Čačka zainteresovana je da učestvuje na tenderu za kupovinu kompanije Galenika

Izvor: Beta

Default images

"To je jedan od načina na koji bismo mogli da proširimo proizvodnu bazu u Jugoistočnoj Evropi i da unapredimo izvoz u druge zemlje, recimo u Rusiju", rekao je generalni direktor Šumadijaleka Janis Georgakopoulos.

Prema njegovim rečima, grupacija Alapis, koja je proizvođač i distributer lekova, prisutna je i u Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj, a njen cilj je da "postepeno pokrije sve zemlje jugoistočne Evrope".

"Naša investicija u Srbiji, preko konsolidacije i razvoja Šumadijaleka, sada ulazi u dinamičniju fazu. U toku je procedura registracije serije generičkih lekova Alapisa, koji se proizvode u Grčkoj", naveo je on.

Georgakopulos je naveo da je kompanija Šumadijalek iz Čačka 14 meseci u vlasništvu kompanije Alapis i naveo da je situacija u toj firmi pre nego što ju je preuzeo novi menadžment bila "beznadežna".

U Alapisu navode da su sa uspehom završili investicioni plan u Šumadijaleku, u okviru kojeg je kupljen nov magacin od hiljadu kvadrata u Novoj Pazovi, obnovljen i uvećan vozni park i uveden novi informacioni sistem.

Novi vlasnici tvrde i da firma ne otpušta radnike, kojih je trenutno 65, već zapošljava nove, tako da će njihov broj biti veći za 25 do 30 kada logistički centar u Novoj Pazovi postane "potpuno operativan".

Georgakopoulos je ocenio da postoji "dobar prostor" za razvoj tržišta lekova u Srbiji, i to sa svih aspekata - proizvodnje, distribucije, maloprodaje. "Mislim da proizvodnja ima veliku perspektivu razvoja svog kapaciteta za pokrivanje potreba tržišta, jer je još uvek na tržištu prisutan vrlo mali broj igrača", kazao je on.

Za grupaciju Alapis prošla godina bila je uspešna i konsolidovani izveštaji grupacije su zabelezili povećanje prometa za 157 odsto u odnosu na 2007. godinu, koji je iznosio 1,136 milijardi evra, i uvećanje poslovne dobiti za 137 odsto, koja je iznosila 277 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: