Svet 0

18.05.2024.

10:34

Prestaju da naplaćuju naknade zbog promene letova

Američka niskotarifna avio-kompanija Frontier erlajns saopštila je danas da će prestati da naplaćuje putnicima naknadu zbog promene letova.

Izvor: Tanjug

Prestaju da naplaćuju naknade zbog promene letova
Shutterstock/More Than Production

Podeli:

Kompanija navodi da se na takav korak odlučila, jer administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena uvodi stroža pravila koja se odnose na takve naknade, kao i zbog konkurencije na tržištu, preneo je Si-En-Bi-Si. Si-En-Bi-Si navodi da je to deo najavljene promene dugogodišnje cenovne politike ove avio-kompanije, koja kupce privlači upadljivo niskim osnovnim cenama, a potom naplaćuje naknade za sve ostalo, kao što su rezervacija mesta za sedenje i ručnog prtljaga.

Prošlog meseca, Ministarstvo saobraćaja SAD donelo je pravilo koje zahteva od avio-kompanija da unapred obaveste klijente o naknadama, računajući i one za čekirani ili ručni prtljag, što je promena koja bi putnicima mogla da uštedi više od pola milijarde dolara godišnje.

Frontier trenutno naplaćuje do 99 dolara za promenu letova ako se takav zahtev podnese u roku od nedelju dana od putovanja, navodi se na veb stranici avio-kompanije.

Si-En-Bi-Si napominje da su jači rivali te avio-kompanije, kao što su Delta, Ameriken i Junajted, ukinuli naknade za promene letova još tokom pandemije korona virusa za putnike koji su rezervisani u standardnoj ekonomskoj klasi i iznad nje, dok Sautvest ne naplaćuje kupcima zamenu karata.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: