Trimo uložio 18 mil. evra u Srbiji

Slovenačka kompanija Trimo saopštila je da je u prošloj godini investirala šest miliona evra u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2009.

09:42

Default images

U kupovinu zemljišta u Srbiji uloženo je 4,5 miliona evra, dok je dodatnih 1,5 miliona evra uloženo u uvećanje kapital ćreke-firme Trimo inženjering, precizira se u saopštenju.

Ukupne investicije slovenačke kompanije za proizvođu čeličnih montažnih objekta na srpskom tržištu dostigle su 18 miliona evra nakon otvaranja fabrike u Šimanovcima u kojoj se proizvode krovni i fasadni paneli.

Trimo grupa iz Trebnja je u razvoj poslovanja u prošloj godini ložila ukupno 13,5 miliona evra, navodi se i dodaje da je oko sedam miliona evra uloženo je fabriku i opremu za novi proizvoda "trimoraster" u Sloveniji.

Trimo grupa je na kraju prošle godine imala 1.222 zaposlena, što je 12 odsto više nego u 2007. godinu. Ukupan prihod Trimo grupe prošle godine bio je 218,1 milion evra, što je za 0,8 odsto manje nego u 2007, dok je bruto zarada bila šest miliona evra.

Poslovodstvo je navelo da u ovoj godini Trimo planira istu zaradu kao i u 2008, dok će akcenat biti stavljen na poboljšanje efikasnosti poslovanja, i to za dva odsto u poređenju sa 2008. godinom.

Kompanija Trimo se bavi proizvodnjom vatrootpornih panela za krovove i fasade i čeličnih montažnih zgrada. Ima pogone u Sloveniji, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Srbiji, posluje u 54 države i prodajnu mrežu ima u 27 zemalja.

Kompanija Trimo inženjering u Srbiji osnovana je 2002. godine, a do sada je na srpskom tržištu izgrađeno više od 100 objekata u koje je ugrađeno preko 600 hiljada kvadratnih metara panela otpornih na vatru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: