Do 2010. nova fabrika Galenike

Fabrika lekova "Galenika" će se dokapitalizovati ove godine, u saradnji sa inostranim partnerom.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.02.2008.

09:28

Default images

Dokapitalizacija "Galenike" će omogućiti završetak i druge nove fabrike do 2010. godine, najavio je na Sajmu brendova direktor Sektora za marketing Bogdan Nešković.

On je rekao da je reč o fabrici za proizvodnju čvrstih i polutečnih lekova, podsećajući da je u toku investicija od 46 miliona evra u novu fabriku čvrstih lekova, koja će proizvoditi 2,1 milijardu kapsula godišnje.

Fabrika se gradi sopstvenim sredstvima, ugovor o izgradnji potpisan je krajem prošle godine sa italijanskim partnerom "IMA", a rok izgradnje je 23 meseca.

U novu fabriku, koja će biti opremljena najsavremenijom tehnologijom, biće preseljen deo sadašnje proizvodnje, rekao je Nešković, napominjući da će "Galenika" tokom ove godine podeliti i besplatne akcije.

Na prezentaciji je istaknuto da "Galenika" ima 400 zaštićenih žigova i najviše farmaceutskih brendova u Srbiji, a preparate izvozi u Evropu, Aziju i Afriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: