Verano dobio dozvolu Komisije

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je preduzeću Verano motors ’uslovnu’ koncentraciju kapitala po pitanju RK Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2007.

17:13

Default images

Predsednica te komisije Dijana Marković-Bajalović je objasnila da to znači da će Verano morati da obaveštava o svakom davanju u zakup prostora Robnih kuća Beograd većeg od 300 kvadratnih metara, ako se prostor izdaje firmi koja u maloprodaji pretežno ima prehrambene proizvode i prihod veći od 30 miliona evra.

U tom slučaju će Komisija za zaštitu konkurencije davati saglasnost za davanje prostora u zakup, objasnila je ona.

Kompanija Verano motors kupila je Robne kuće Beograd na javnom nadmetanju 29. oktobra tako što je u konkurenciji od preostalih devet zainteresovanih kupaca izlicitirala najveću cenu od 360 miliona evra.

Komisija za zaštitu konkurencije zatražila je od te kompanije da dostavi podatke o poslovnom odnosu te firme i grčke Marfin grupe koja je najavila učestvovanje u finansiranju kupovine tog trgovinskog lanca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: