Vulkan: U 2007. dobit 600 hiljada €

Industrija gumenih proizvoda Vulkan iz Niša planira da 2007. godinu završi sa dobitkom od 600 hiljada evra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2007.

16:17

Default images

Generalni direktor industrije gumenih proizvoda Vulkan iz Niša Stojan Zajkov izjavio je danas da je plan te fabrike da poslovnu 2007. godinu završi sa dobitkom od 600.000 evra. On je, na konferenciji za novinare u Nišu, kazao da je Vulkan pobedio na tenderu za proizvodnju transportnih traka Elektroprivrede Srbije i dodao da se od tog posla očekuje prihod od četiri miliona evra.

Zajkov je naveo da je dug fabrike u januaru, kada ju je kupila bugarska firma Mina kompanija, iznosio šest miliona evra.

Prema njegovim rečima, Vulkan je u prošloj godini poslovao sa gubitkom od 1,6 miliona evra, fabrika je na svakoj toni proizvoda imala gubitak od 1.800 evra, a novi vlasnik je za tri meseca smanjio gubitak na 800 evra po toni proizvoda.

Mina kompanija kupila je Vulkan na aukciji januara ove godine za 130 miliona dinara i obavezala se da će u proizvodnju investirati još 160 miliona dinara.

Ta bugarska kompanija bavi se distribucijom čvrstih goriva i proizvodnjom hidroizolacionog materijala i gumenih proizvoda.

Konferenciji za novinare prisustvovao je generalni konzul u Nišu Georgi Jurukov, koji je rekao da je intenzivna bilateralna saradnja dve zemlje na najvišem nivou doprinela prisustvu bugarskih firmi na srpskom tržištu i povećanju spoljnotrgovinske razmene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: