Srbija

Subota, 20.11.2010.

00:13

Cepter prodaje akcije u Srbiji

Jedan od najbogatijih Srba Filip Cepter u prethodne dve nedelje smanjio je vlasništvo u srpskim akcijama za najmanje 50 miliona dinara.

Izvor: Blic

Default images

Preduzeće Meseta, brokerska kuća “Bi broker” i “Global ril estejt investment”, kompanije za koje investiciona javnost tvrdi da su u vlasništvu Ceptera, prodale su udeo u nekoliko najlikvidnijih hartija na Beogradskoj berzi.

Dve hiljade akcija Cepter je prodao u Agrobanci. Od ovih deonica dobio je 14 miliona dinara, za koliko je prodao i akcije aleksandrovačke vinarije Vino Župa.

Početkom novembra ostao je i bez 15.000 deonica Sojaproteina po ceni od 770 dinara, a nešto kasnije i bez 4.000 do 5.000 akcija Metalca, od kojih je dobio najmanje osam miliona dinara.

Nezvanično, firme za koje se tvrdi da su u vlasništvu Ceptera prodavale su i hartije AIK banke i Razvojne banke Vojvodine. U kompaniji Cepter nisu želeli da odgovore na pitanje zašto su prodavali akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

20 h

Podeli: