Srbija

Četvrtak, 17.03.2011.

15:36

Rusija želi da Srbija bude lider

Premijer Rusije Vladimir Putin predstaviće srpskim vlastima tokom predstojeće posete Beogradu konkretne planove za realizaciju projekta Južni tok.

Izvor: Beta

Default images

Ruski Komersant objavio je danas da bi Rusija mogla da odustane od izgradnje Južnog toka i da razmatra alternativne načine za snabdevanje zapadne Evrope gasom.

To je najavio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin, koji je naveo da će privredna saradnja, pre svega u oblasti energetike, biti glavna tema Putinovih razgovora sa srpskim zvaničnicima.

"Znamo da je srpska strana veoma zainteresovana da čuje pojedinosti o tome kako će biti realizovan projekat Južni tok. Premijer Putin će srpskim vlastima predstaviti konkretne planove na tom polju", rekao je Konuzin. Ambasador Konuzin je dodao da je saradnja u energetici veoma važna za obe države i dodao da postoje "originalne ideje o tome kako da unapredimo tu saradnju".

"Veoma želimo da Srbija postane lider u oblasti energetike na Balkanu. To je nešto što je u interesu kako vaše zemlje, tako i nas. Mislim da će ta tema biti centralna u razgovorima premijera Putina sa predsednikom (Borisom) Tadićem i premijerom (Mirkom) Cvetkovićem)", naglasio je Konuzin.

Ruski ambasador je rekao da je poseta ruskog premijera Putina Srbiji još jedan potvrda intezivnih i dobrih odnosa koje imaju dve države.

"Dolazak premijera Putina jedan je od elemenata čitavog niza kontakata na najvišem nivou koji su uspostavljeni između naših zemalja poslednjih godina", rekao je Konuzin.

Ranije je najavljeno da ruski premijer Vladimir Putin dolazi u posetu Srbiji u sredu 23. marta, tokom koje će se sastati sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Region

Kupljen aerodrom: Evo ko je novi vlasnik

Mađarska državna kompanija Korvinus (Corvinus Zrt) i francuski koinvestitor Vansi (Vinci Airports) kupili su aerodrom Budimpešta od dosadašnjeg glavnog akcionara Avialijens (AviAlliance) i manjinskih akcionara, navodi se u saopštenju kompanije Avialljens.

7:18

7.6.2024.

1 d

Srbija

Nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 199 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 189 dinara.

10:11

7.6.2024.

1 d

Podeli: