Srbija

Ponedeljak, 10.07.2017.

14:51

Radnici ne odustaju: Štrajk dok se ne obrate

Proizvodni radnici prve smene u fabrici "Fijat Krajsler automobili" Srbija podržali su odluku oba sindikata - Samostalnog i Nezavisnost da ne prekidaju štrajk.

Izvor: Beta

Radnici ne odustaju: Štrajk dok se ne obrate
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Sindikati i radnici su odlučili da ne prekidaju štrajk dok im se ne obrati poslodavac i da svoju ponudu za njihova četiri zahteva.

Radnici su tako odlučili pošto su ih predstavnici Štrajkačkog odbora ispred Upravne zgrade u krugu fabrike informisali o juče donetoj odluci sindikata.

Sledeći skup je u 17.00 sati, a na istom mestu će proizvodi radnici iz druge smene moći da se izjasne o odluci sindikata.

U 15.00 sati zakazane su izjave novinarima, i to na mostu ispred ulaza u fabriku. Pored predsedika Štajkačkog odbora govoriće i predsednik Samostalnog sinikata metalaca Srbije Zoran Vujović i predstavnici sindikata iz Italije.

Proizvodni radnici FCA u Kragujevcu počeli su generalnu obustavu rada u obe smene 27. juna. Traži se povećanje iznosa bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizacija radi rasterećenja radnika, isplata bonusa efikasnosti za 2016.godinu i plaćanje svih troškova prevoza.

Podsetimo, u Kragujevac danas stiže predstavnik najvećeg metalskog sindikata u Italiji Mikele de Palma, kako bi štrajkačima iz prve ruke preneo kakva je politika Fijata u situacijama štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: