Srbija

Petak, 05.09.2014.

12:49

Nekad ELP, sada pumpa NIS-a (FOTO)

Naftna industrija Srbije investirala je oko 250 miliona evra u razvoj maloprodajne mreže u poslednje tri godine, kaže generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

Izvor: Beta

Default images

On je na otvaranju nove NIS-ove pumpe, na autoputu kod Sava centra, rekao da je time početo ulaganje u benzinske stanice i u Beogradu.

Kravčenko je dodao se to nije desilo ranije jer je bilo puno problema sa imovinskim pitanjima.
Foto: Tanjug
On je rekao da su nove gradske vlasti u Beogradu za pet meseci uradile više nego što su prethodne za nekoliko godine, što je omogućilo da NIS realizuje svoju investiciju.

Kravčenko je najavio da će NIS u 2015. nastaviti rekonstrukciju benzinskih pumpi u glavnom gradu Srbije.
Foto: Tanjug
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da NIS i Grad Beograda i uspešno sarađuju i dodao da očekuje da će NIS nastaviti ulaganja u nove i moderne benzinske pumpe, jer čine da Beograd bude lepši i savremeniji.

U NIS-u su naveli je benzinska stanica kod Sava centra kupljena na tenderu i renovirali je u skladu sa strogim ekološkim propisima, tako da ima separatore za prečišćavanje otpadnih voda, a rezorvoari za gorivo imaju dvostruki plašt za zaštitu podzemnih voda i zemljišta.
Foto: Tanjug
Kravčenko je rekao da sada, nakon rekonstrukcije i zahvaljujući dobrim proizvodima, novim servisima i gorivima NIS-a, kao što je ono Ultra D, očekuje da će ta pumpa moći da konkuriše najpoznatijim NIS-ovim benzinski stanicama, kao što su Zmaj 1 i 2.
Foto: Tanjug
Generalni direktor NIS-a je zahvalio gradonačelniku Beograda Siniši Malom i ostalom rukovodstvu grada Beograda za pomoć koju su pružili NIS-u po pitanju rešenje i imovinsko-pravnih problema u Beogradu vezanih za benzinske pumpe.

Kravčenko je u znak zahvalnosti uručio gradonačelniku Beograda i predstavnicima gradske uprave NIS-ovu lojaliti super karticu, kojoj će se, kako je najavio, za nekoliko meseca pridružiti još tri, četiri nova poslovna partnera.
Foto: Tanjug
Maloprodajna mreža NIS-a obuhvata više od 400 benzinskih stanica u Srbiji i zemljama regiona (Bosna i Hercegovina, Rumunija, Bugarska) i posluje pod dva brenda - NIS Petrol i Gasprom.

Većinski vlasnik NIS-a je ruska kompanija Gaspromnjeft sa 56,15 odsto akcija, Vlada Sribije ima 29,9 odsto, a preostale akcija su u vlasništvu malih akcionara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: