Agrokor: Premijer s bankarima na njihov zahtev

Predstavnici banaka poverilaca Agrokora pozdravili su usvajanje posebnog zakona o toj kompaniji.

Region

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

08:42

Agrokor: Premijer s bankarima na njihov zahtev
Foto: Thinkstock

Oni su u razgovoru sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem izrazili spremnost da, ako se taj zakon primeni, osiguraju likvidnost Agrokora i sigurnost dobavljačima.

Plenković se sastao sa predstavnicima Sberbanke, VTB Bank (Austrija), Erste&Sstajermarkiše, Raiffeisenbank kao i Privredne i Zagrebačke banke na njihov zahtev, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade, prenosi Hina.

Hrvatski premijer je, kako se nadalje navodi, predstavnike banaka detaljnije upoznao sa usvojenim zakonom, koji je nazvan "leks Agrokor", kao i nastojanjima vlade u vezi sa finansijskim poteškoćama u Agrokoru, kako bi zaštitila ekonomsku i finansijsku stabilnost Hrvatske.

Hrvatski parlament je usvojio Zakon o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, popularno nazvan "lex Agrokor".

S članovima koordinacionog odbora banaka sastao se u četvrtak glavni izvršni direktor za restrukturisanje Agrokora Antonio Alvarez III, koji je, nedugo nakon izglasavanja Zakona, izjavio da su banke spremne finansirati operativno poslovanje i operativne finansijske potrebe koncerna, pod uslovima prioriteta prema "lex Agrokoru", navodi Hina.

"Oni nastavljaju da podržavaju dalje poslovne operacija grupe kao i sve druge doprinose, posebno zaposlenih i dobavljača tokom ovog izrazito neizvesnog razdoblja. Oni jednoglasno izražavaju podršku i nameravaju finansirati operativno poslovanje i operativne finansijske potrebe grupe pod uslovom prioriteta prema novom Zakonu o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je upravo izglasan u Hrvatskom saboru", rekao je Alvarez.

On je dodao je kako to moraju potvrditi i kreditni odbori tih banaka, "koji su upravo u ubrzanom procesu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: