Hrvati bi u SAD: Kad može Er Srbija, možemo i mi

Hrvatski ambasador u SAD Joško Paro otkrio je da se intenzivno razgovara o uvođenju direktne vazdušne linije između SAD i Hrvatske.

Region

Izvor: B92

Subota, 30.01.2016.

12:49

Hrvati bi u SAD: Kad može Er Srbija, možemo i mi
(Foto: Thinkstock.com)

“Ambasada je pokrenula razgovore sa važnim igračima kako bismo istražili mogućnosti upostave direktnih letova za Hrvatsku. To će, između ostalog, zahtevati i izradu nezavisne studije isplativosti takvog projekta koja bi mogla potvrditi interes putnika i odgovoriti na pitanje da li je takvo nešto isplativo za kompaniju koja bi letove obavljala. Učinićemo sve ne bismo li ostvarili tu ideju”, rekao je Paro.

Nije slučajno što se ovi razgovori ponovo pokreću nakon što je Er Srbija nedavno najavila kako uskoro kreće s direktnim letovima između SAD i Srbije, a što je izazvalo opravdano negodovanje u delu hrvatske turističke javnosti, pišu regionalni mediji.

“Ne zbog Er Srbije, svakako, nego zbog toga što hrvatska vlada na tom pitanju poslednjih godina nije učinila baš ništa”, kaže Paro.

Nedavno je i Nenad Bach hrvatski muzičar koji već 30 godina živi u Njujorku u kolumni za Poslovni dnevnik opisao potrebu Hrvatske za direktnim letovima ka SAD. On navodi da će zbog toga profit od hrvatskog turizma pokupiti Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: