Kineski graditelji oslobođeni PDV-a

Izvođači i podizvođači radova na autoputu Bar-Boljare oslobođeni su od plaćanja poreza na dodatu vrednost.

Region

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

11:06

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Takođe, izvođači su oslobođeni poreza na dohodak fizičkih lica i poreza na dobit i doprinose za socijalno osiguranje za izvođača radova, odnosno za kinesku kompaniju CRBC.

Kako je saopštila Poreska uprava Crne Gore, procedura korišćenja tih prava na poresko oslobođenje bliže je definisana Pravilnikom, prenosi Radio i televizija Crne Gore.

U tekstu se precizira da su prilikom isporuka proizvoda i usluga direktni dobavljači kineske kompanije CRBC dužni da izdaju račune sa iskazanim PDV-om po stopi od nula procenata, dok će na poleđini svakog izdatog računa, za sebe i naručioca, lepiti dobijene kontrolne markice kao dokaz da su nabavke izvršene za potrebe izgradnje autoputa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: