Ži Žaolin: Bar-Boljare, što pre

Ministar saobraćaja Crne Gore rekao je da očekuje ponudu kineskih kompanija za autoput do kraja marta, a u Ambasadi Kine priželjkuju da dođe i pre.

Region

Izvor: B92

Subota, 19.03.2011.

12:58

Default images

„I za Crnu Goru i za Kinu bilo bi od velikog značaja da se ovaj posao realizuje što pre“, kaže ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

Ambasador ističe da bi, kada je reč o tako velikim poslovima, trebalo pustiti da se detaljno dogovore obe strane.

„Kineske kompanije koje su zainteresovane za autoput u Crnoj Gori razgovaraju sa kineskim bankama da vide kako će finansijski pokriti svoj deo“, kaže Žaolin.

Na pitanje ima li su sumnje da će biti dostavljena ponuda kineskih kompanija za autoput Bar-Boljare, Žaolin je odgovorio da bi „voleo kada bi mogao da potvrdi da će ponuda sigurno stići, ali poslovni pregovori su deo biznisa i treba pričekati“.

„Kada budemo videli potpis tada ću vam sa garancijom reći da je posao sklopljen, pogotovo što je oko ovog projekta već bio sa hrvatskim konzorcijumom sklopljen posao, pa je došlo do promena. Kineske kompanije koje su zainteresovane će do detalja razmatrati i ako budu sigurne, ući će u posao, zaključio je Žaolin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: