Region

Četvrtak, 04.03.2010.

08:24

U Porto Montenegro još 100 mil. EUR

Kompanija „Adriatic marinas“ investiraće dodatnih 100 miliona evra u izgradnju rezidencijalnih objekata i proširiti marinu u luci Porto Montenegro.

Izvor: SEEbiz

Default images

Marina će biti proširena za 100 novih vezova, a vlasnik kompanije Peter Munk kaže da je izuzetno važno da kompanija, kao investitor, pokaže da ima puno poverenje u Crnu Goru kako bi privukli turiste, odnosno investitore.

„Poverenje je ključni element koji mi imamo i koji želimo da pokažemo celom svetu. Novac se ulaže u izgradnju zgrada, infrastrukture, kao i u formiranje kompanije za servis i remont jahti u Bijeloj, a sve u cilju otvaranja novih radnih mesta, kao i slanja poruke da ima kredibilnih investitora, koji nisu odustali nego i dalje žele da ulažu svoj novac u projekte u Crnoj Gori“, objasnio je Munk.

Upitan šta je sa ulaganjima i najavljenom izgradnjom hotela iz lanca „Four Seasons“, Munk je kazao da su zbog ekonomske situacije banke povukle novac kojim su podržavale projekte njegove kompanije.

„Čekamo bolje uslove, koje bi predožili bankama za ponovnu podršku“, dodaje on i podseće da je njegovo preduzeće, kao investitor, prisutno u Crnoj Gori već četiri godine.

Izvršni direktor kompanije „Adriatic Marinas“ Oliver Korlet je naveo da je cilj tog preduzeća stvaranje matične luke koja će biti operativna svih 12 meseci i pružati velike poslovne mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

19 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: