Skuplji prevoz za Novosađane

Odobreno poskupljenje prevoza u JGSP Novi Sad. Novosađane zbunilo što su, kupujući markicu za prevoz za jul, videli odštampanu višu cenu, koja je bila precrtana

Izvor: Novosti, 021.rs

Utorak, 16.07.2013.

13:29

Default images

Nakon što je direktor JGSP Milan Balać na svom Fejsbuk profilu napisao da mu je "prošlo poskupljenje", na julskim markicama za prevoz, ipak je odštampana skuplja cena.

Inače nova cena će zvanično važiti od 1. avgusta.

"Pošto nisu znali šta da rade sa tako odštampanim markicama, u GSP-u su hemijskom olovkom na markicama dopisali staru cenu, po kojoj su karte i prodavane", navodi Radio 021.

"Na markicama za jul tehničkom greškom su odštampane veće cene. Zbog toga su odštamp ani iznosi precrtani i na markice je upisana stara cena", rekla je za Rado 021, Snežana Jaković, portparolka GSP-a.

Na pitanje zbog čega su markice štampane sa skupljom cenom, iz GSP-a je stigao odgovor u kome krivicu za štampanje prebacuju na nekog drugog, ali ne žele da kažu ko je naručio problematične markice.

"Uprkos podnetom zahtevu za korekcijom cena usluga, GSP nije mogao da zna da će prevoz poskupeti, pošto u momentu kada su markice poručivane nije dobijena ni saglasnost Gradskog veća. Nije dovoljna samo saglasnost, već se 15 dana po objavljivanju na oglasnoj tabli Skupštine grada i na sajtu osnivača, donosi rešenje i odluka. Prema tome, JGSP nije mogao da poruči markice samo na osnovu očekivanja da će biti odobren zahtev za korekcijom", kaže ona.

Ipak, prošle srede je Gradsko veće dalo saglasnost da gradski i prigradski prevoz poskupi za 10 odsto, pa će Novosađani od 1. avgusta karte plaćati po novim cenama.

Povećanje od 10 odsto znači da će karta u prvoj zoni koštati 55 umesto 50 dinara. Prema novom cenovniku, u prvoj zoni markica za zaposlene biće 1.952 umesto 1.775 dinara, za građane 2.145 dinara umesto 1.950 dinara, dok će učenici i studenti plaćati 935 dinara umesto 850 dinara, a isti iznos će biti i za penzionere. Povećana je i cena doplatne karte koja će u prvoj zoni biti 1.650 dinara, a u svim ostalim 3.050 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: