SNS: Kriza, a Vlada kupuje avion

Srpska napredna stranka optužila je Vladu Srbije da u vreme krize rasipa novac na kupovinu aviona za 30 miliona evra i na kupovinu zgrada za državne organe.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

14:45

Default images

Potpredsednica Glavnog odbora SNS Jorgovanka Tabaković kazala je da je rebalansom ovogodišnjeg državnog budžeta za Ministarstvo pravde predviđeno 13 miliona evra za kupovinu i adaptaciju zgrade Aeroinženjeringa u Novom Beogradu, za potrebe Prvog osnovnog suda.

Ona je navela i da je za kupovinu zgrade na Zelenom vencu za Agenciju za borbu protiv korupcije izdvojeno 4,5 miliona evra. "U ovoj krizi i deficitu se kupuju nove zgrade. To je nedopustivo", kazala je Tabaković i upitala da li je neophodno da se kupuju nove zgrade.

Prema njenim rečima, SNS "neće prestati da analizira način trošenja novca Vlade Srbije koja to radi u sopstvenom interesu želeći da svoju lakoću zaduživanja ujednači sa lakoćom obećavanja".

Iznoseći podatke iz rebalansa, Tabaković je kazala da su njime zbog inflacije morale da se usklade penzije i primanja sa 72 miliona evra, a da je 66 miliona evra više od onoga što je procenjeno u bilansu za 2011. godinu potrebno za otplatu kamata stranih kredita.

Tabaković je zapitala i da li je istina "ono što se može čuti u javnosti", da je zaduženost i visina javnog duga ne 44,4 odsto nego 45,7 odsto u odnosu na BDP, da je to naljutilo MMF i da je zemlja "ušla u crveno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: