Budva: Za nekretnine 500 mil. evra

U prvih deset meseci na području Budvanske rivijere prodato je nekretnina u vrednosti od preko pola milijarde evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2007.

13:57

Default images

Prema zvaničnim podacima, opštinska kasa je na ime poreza na promet nepokretnosti teža za nešto više od pet miliona evra, duplo više nego prošle godine kada je na području metropole turizma prodato nekretnina u vrednosti od oko 275 miliona evra, pišu Vijesti.

Iako je "kupoprodajna groznica" poslednjih meseci doživela blago zatišje, u Opštini smatraju da će tokom naredne godine biti nastavljen rast cena nekretnina. Procena Opštine je da će naredne godine od naplate poreza na prodaju nepokretnosti da zaradi tri miliona evra.

Cene kvadratnog metra u novogradnji u Budvi i Petrovcu su od 2,5 do pet hiljada evra, a kvadrat zemljišta u zavisnosti od lokaliteta je između 200, pa čak i hiljadu evra uz samu obalu. U nekim agencijama procenjuju da će kvadratni metar stana u budvanskom Starom gradu, koji je dostigao deset hiljada evra, biti udvostručen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: