Mercedes sprema električni SUV, "preti" Tesli

Mercedes će na početkom oktobra, na sajmu automobila u Parizu, predstaviti koncept SUV vozila na struju. Serijski model očekuje se 2019. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

08:38

Mercedes sprema električni SUV,
Screenshot

Prve fotografije i "tizer" video otkrivaju da automobil koji bi na tržištu trebalo da se suprotstavi Tesla Modelu X ima futuristički dizajn. Mercedes je iskoristio LED osvetljenje za farove i stop svetla, ali i da naglasi određenje stilske elemente vozila, poput maske hladnjaka.

U kabini, LED tehnologija je uporebljenja za ambijentalno svetlo. Nemački proizvođač navodi da je u pitanju "konceptni automobil koji prethodi novoj generaciji serijskih modela sa električnim pogonom", među kojima je i limuzina - rival Tesli S.

Produkcijska verzija Mercedesovog električnog SUV vozila trebalo bi da se nađe u prodaji 2019. godine, a imaće autonomiju kretanja oko 500 km. Više detalja biće poznato nakon zvanične premijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: