Dugo putovanje Honde NSX do kupaca

Jedan od najiščekivanijih sportskih automobila današnjice, nova Honda NSX, najzad štiže u evropske prodajne salone u jesen. Tim povodom, Honda je fanove ovog modela počastila gomilom svežih fotografija.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2016.

12:49

Dugo putovanje Honde NSX do kupaca

Nova generacija Honde NSX naći će se na tržištu godinu i po dana nakon svetske premijere koja je održana na sajmu u Ženevi 2015, a prvi kupci naručili su svoj primerak praktično "na neviđeno" još krajem 2014. (u tom trentulu bio je predstavljen samo prototip).

Serijska verzija stiže u Evropu 25 godina posle originalnog modela a pored novog, savremenog dizajna, donosi značajne inovacije na polju motorizacije - hibridni pogonski sistem.
Hibridni pogon sastoji se od twin-turbo V6 benzinca i čak tri elektromotora a u stanju je da proizvode 581 ks i razvije maksimalni obrtni moment od 686 Nm. Snaga se na sva 4 točka prenosi pomoću SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sistema i devetobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.
Automobil iz stanja mirovanja do stotke ubrzava za 3 s, dok maksimalna brzina iznosi 308 km/h. Iako za one koji budu imali Hondu NSX u garaži potrošnja nije naročito bitna stavka, fabrika je saopštila da automobil u gradu prosečno troši 10,3 l/100 km, na autoputu 9,9, a u kombinovanom režimu tačno 10 litara.

Novi NSX nije blagonaklon prema životnoj sredini s obzirom da emituje 228 g CO2/km.
.
.
Originalna i nova Honda NSX
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: