Automobili

Četvrtak, 24.03.2016.

09:13

Diskretni redizajn: Nissan GT-R za 2017. FOTO

Nissan je još jednom unapredio svoj sportski četvorosed koji je debitovao davne 2007. godine.

Izvor: B92

Diskretni redizajn: Nissan GT-R za 2017. FOTO

Dok fanovi ovog automobila željno iščekuju novu generaciju najavljenu za 2020, fabrika se potrudila da osveži model koji je već duže vreme u prodaji. Stilske promene su pre svega primetne na prednjem delu gde su restilizovani maska hladnjaka i branik.

Prednja maska je dobila karakterističnu hromiranu "V" lajsnu koja je prepoznatljiv detalj na novoj generaciji Nissanovih modela, dok se na braniku, ispod farova, nalaze veliki otvori za vazduh.
Redizajn zadnjeg dela automobila je znatno diskretniji. Promene su izvršene na delu karoserije neposredno uz zadnje bočne ivice koje su sada naglašeno profilisane. Među opcijama Nissana GT-R za 2017. je i novi titanijumski izduvni sistem, a u paleta boja obogaćena je nijansom Blaze Metallic.
Proizvođač je restilizovao i enterijer. Pored redizajniranog volana, tu je i nova centralna konzola, dok su oba bočna ventilaciona otvora podignuta, a središnji "skriveni" između osmoinčnog ekrana multimedijalnog sistema i komandi klima uređaja.

Nissan tvrdi da su sedišta komfornija nego na prethodnim verzijama, i da je zahvaljujući novom akustičnom staklu, smanjena buka u kabini.
Buduće vozače modela GT-R obradovaće podatak da su inženjeri iz 3.8 litarskog bi-turbo V6 motora izvukli dodatnih 20 ks, tako da model za 2017. raspolaže sa 565 "konja".

Automobil u prodajne salone stiže tokom leta, kada će biti poznata i njegova cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: