Ferrari diže rampu, proizvodiće 9.000 vozila godišnje

Tek što je samostalno izašao na berzu, Ferrari je odlučio da poveća planiranu godišnju proizvodnju sa sadašnjih 7.000 na 9.000 automobila do 2019.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2015.

12:20

Default images
Ferrari 458 Speciale

U pokušaju da pronađu balans između ekskluzivnosti i rasta profita, čelnici italijanskog proizvođača super-sportskih automobila ipak su popustili i odobrili plan o povećanju proizvodnje na godišnjem nivou.

Vest ne predstavlja iznenađenje ako se zna da je nakon odlaska bivšeg prvog čoveka Ferrarija, Luke di Montecemola, koji se pre svega zalagao za ekskuzivnost te automobilske marke, Serđo Markione izjavio da će ukinuti ograničenje od 7.000 vozila godišnje.

Odluka o povećanju produkcije doneta je na bazi rasta tražnje na tržištima u razvoju.

Čelnici Ferrarija ipak su naglasili da uprkos povećanju proizvodnje na godišnjem nivou planiraju da zadrže reputaciju eksluzivnog brenda i automobilske svetinje među svojim klijentima.

Sa jedne strane, kupci neće biti preterano zadovoljni kada čuju da će na putevima biti više primeraka Ferrarijevog modela koji poseduju.

Međutim, rast proizvodnje skratiće vreme čekanja na isporuku automobila za one koji su već uplatili svoj primerak.

To je veoma bitno, jer su kupci Ferrarija često prinuđeni da čekaju i više od godinu dana pre nego što sednu za volan svog skupocenog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: