Renault Kadjar "gura" Koleos u viši segment

Kada je Renault početkom februara predstavio novi krosover - Kadjar, mnogi su se zapitali kakva je će biti sudbina SUV modela Koleos. Po svemu sudeći, Koleos će dočekati drugu generaciju, ali će njegova uloga u gami francuskog proizvođača biti promenjena.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.02.2015.

11:24

Default images
Renault Koleos iz 2014.

Novi Koleos biće znatno veći od aktuelne verzije ovog modela, saznaje magazin Motoring. Automobil koji je u prodaji od 2007. odavno pokazuje znake starosti, a nova generacija očekuje se 2016.

Međutim, lansiranje krosovera Kadjar uticaće na buduću poziciju Koleosa na tržištu, s obzirom da se novi model sa svojih 4,45 m veoma približio aktuelnom Koleosu koji je dugačak 4,52 m.

Renault rešenje vidi u tome što će Koleos porasati i preći u viši segment. To će omogućiti da ovaj SUV dobije treći red sedišta i da postane sedmosed.
Renault Kadjar
Novi Koleos trebalo bi da bude postavljen na produženu CMF platformu. Planirano je da proizvodnja i prodaja počnu 2016. u Kini, dok bi na evropsko tržište novi SUV mogao da stigne 2017.

Postoji mogućnost da će se Koleos druge generacije izrađivati i u Južnoj Koreji kao Renault-Samsung.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: