Novi Mercedesovi farovi sa 84 LED sijalice

Dok BMW i Audi uvode u upotrebu laserske farove, Mercedes se opredelio da usavrši postojeću LED tehnologiju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.11.2014.

14:26

Default images

Kompanija će uskoro početi da proizvodi nove LED farove sa 84 sijalice. Poređenja radi, aktuelni Mercedes CLS, koji je restilizovan polovinom 2014, dobio je nove farove sa 24 LED svetlosna izvora.

Nemački proizvođač saopštio je da će nova generacija Mercedesovih LED farova omogućiti bolju osvetljenost prostora ispred vozila.
Mercedes je najavio da će u "bliskoj budućnosti" u nove prednje svetlosne grupe uvrstiti i High Range LED tehnologiju za duga svetla.

"Ova tehnologija će omogućiti da domet dugih svetala premaši 600 metara, u situacijama kada se ispred automobila ne nalazi drugo vozilo, i kada nema automobila koji dolaze iz suprotnog smera", kažu u Mercedesu.

Kompanija je kritikovala upotrebu laserskih farova kod konkurenata, navodeći da "LED tehnologija daje iste rezultate, uz manje troškove i jednostavniji dizajn uređaja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: