Predstavljen Hyundai i20 za 2015.

Hyundai je objavio prve zvanične fotografije i preliminarne specifikacije druge generacije modela i20.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.08.2014.

10:44

Default images

Iako se o originalnosti dizajna novog i20 može polemisati, nema sumnje da je Hyundai napravio veliki pomak u odnosu na prvu generaciju ovog modela.

Postavljen na novu platformu, automobil je porastao u dužinu na 4.035 mm, a što je još važnije povećano je i međuosovinsko rastojanje.

Razmak između prednjih i zadnjih točkova veći je za 45 mm i sada iznosi 2.570 mm, pa će oni koji sede na zadnjim sedištima moći više da ispruže noge i da uživaju u udobnijoj vožnji. Osim toga, vlasnici novog i20 imaće na raspolaganju i prostrani prtljažnik od 320 l.

Verzije sa bogatijim paketima imaće u ponudi LED farove i stop svetla, zadnju kameru i pokretni panoramski stakleni krov.
Na fotografije unutrašnjosti moraćemo da pričekamo još neko vreme, ali Hyundai je saopštio da će i20 imati novi multifunkcionalni volan podesiv u dva pravca, otvore za ventilaciju i "klimu" za putnike na zadnjim sedištima, naslon za ruku između vozača i suvozača, ispod koga se nalazi kaseta za odlaganje sitnica, kao i podešavanje vozačevog sedišta po visini.

Automobil će biti opremljen i modernom Supervision instrument tablom, USB i AUX priključcima i Bluetooth konekcijom, kao i elektropreklapajućim spoljnim retrovizorima.
Za sada nije poznato koji motori će biti dostupni u Evropi, ali model namenjen indijskom tržištu biće opremljen 1.2 litarskim benzincem sa 83 ks i 1.4 litarskim CRDi dizel motorm koji proizvodi 90 ks, pri čemu je dizelaš uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Novi Hyundai i20 imaće premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: