Citroen DS3 i DS3 Cabrio za 2015.

Citroen je osvežio dva najmanja modela iz DS serije za modelsku 2015. godinu. Prilikom restilizacije, akcenat je stavljen na povećanje energetske efikasnosti uvođenjem novih farova i motora.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

12:57

Default images

Citroen DS3 i DS3 Cabrio od sada su opremljeni novi farovima koji predstavljaju kombinaciju LED i ksenon modula.

Ovakvu kombinaciju svetala Citroen je prikazao na konceptima Numero 9 i Wild Rubis, a sada su novi farovi dostupni i na serijskim DS automobilima.
Novi farovi su 35 odsto štedljiviji kada su u pitanju oborena svetla, dok je kod dugih ušteda još veća i iznosi 75 procenata, u poređenju sa konvencionalnim halogenim farovima.

Osim toga, nove sijalice imaju 20 puta duži životni vek, s obzirom da mogu da traju oko 20.000 sati.
DS3 i DS3 Cabrio biće prvi modeli kompanije PSA (Peugeot-Citroen) koji su opremljeni Active City Brake tehnologijom čiji je cilj sprečavanje sudara pri malim brzinama.

Vozaču će na raspolaganju biti i kamera za pomoć prilikom vožnje u rikverc, koja je povezana sa ekranom eMyWay multimedijalnog navigacionog sistema, a u ponudi su i nove boje eksterijera i nove 17 inčne alu felne.
Kupcima će biti dostupni novi Euro 6 benzinski i dizel motori. Tu su najpre dva nova dizelaša, BlueHDi 120 i BlueHDi 100, čija fabrički deklarisana potrošnja iznosi 3,6, odnsno 3 l/100 km.

Snažniji motor izbacuje u atmosferu 94 grama ulgen-dioksida po kilometru, dok je kod slabijeg emisija ovog gasa snižena na samo 79 g/km.
Na odabranim tržištima Citroen će kupcima ponuditi i PureTech e-VTi 82 benzinski motor, koji takođe zadovoljava Euro 6 standard, a koji ima prosečnu potrošnju od 4,1 l/100 km i emituje 95 g ugljen-dioksida po kilometru.

Ova pogonska jedinica uparena je sa petobrzinskim robotizovanim manuelnim menjačem, ETG (Efficient Tronic Gearbox).

Citroen DS3 i dalje će biti dostupan sa THP 155 benzinskim motorom i 1.6 litarskim turbo-benzincem sa 210 konja u najsnažnijoj, Racing verziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: