Samo 4 zvezdice za BMW i3 na EuroNCAP testu

Električni BMW i3 neprijatno je iznenadio osvojivši 4 zvezdice na najnovijim testovima bezbednosti koje je sproveo EuroNCAP.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

15:04

Default images

Poslednjih godina većina proizvođača automobila navikla nas je da njihovi novi modeli redovno osvajaju najvišu moguću ocenu (5 zvezdica) na EuroNCAP testovima bezbednosti. Kada je reč o automobilima iz premijum segmenta, ovaj rezultat praktično se više i ne dovodi u pitanje.

Uprkos tome, novi BMW-ov model na električni pogon, i3, stigao je samo do broja 4.

Pogledajte video snimak testiranja BMW-a i3 koji je objavio EuroNCAP:



Kako je saopštio EuroNCAP, ovakav rezultat posledica je nedovoljno dobre zaštite vozača u predelu grudi, prilikom testa bočnog udarca automobila u stub. Osim toga, utvrđeno je da prednja sedišta i nasloni za glavu BMW-a i3 pružaju lošu zaštitu prilikom udarca u zadnji deo automobila.

Kritike idu i na račun nedostatka standardnog upozorenja na nevezivanje sigurnosnih pojaseva, a EuroNCAP nije bio impresionirani ni funkcionisanjem limitatora brzine koji koristi tehnologiju za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi upozorio vozača na prekoračenje dozvoljene brzine. Na kraju, BMW i3 nije se najbolje iskazao ni u oblasti zaštite pešaka.

Sa druge strane, novi BMW-ov model ostvario je odlične rezultate na testu frontalnog sudara, a postigao je najviše ocene i u oblasti bezbednosti dece-putnika.

Saznajte više o BMW-u i3.

Pročitajte o povećanoj potražnji kupaca za BMW modelima serije "i".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: