Mercedes prestaje da proizvodi SLS AMG u junu 2014?

Kako pišu nemački mediji, SLS serija trebalo bi da ustupi mesto novom modelu koji nosi internu oznaku C190, a koji ne bi bio direktan naslednik Mercedesa SLS AMG.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2013.

11:01

Default images

Mercedes u svojoj fabrici u Sindelfingenu trenutno izrađuje Coupe i Roadster modele SLS AMG, SLS AMG GT i SLS AMG Black Series. Scenario po kome bi se proizvodnja sportske perijanice Mercedesa okončala u leto 2014. podrazumeva pripremu i oslobađanje mesta u pogonu za novi vrhunski sportski automobil koji je već u najavi.

Ovaj automobil, koji ima fabričku oznaku C190 i koji bi trebalo da dobije komercijalno ime Mercedes SLC AMG, biće manji od aktuelnog SLS-a i približiće se po dimenzijama Porscheu 911 i Jaguaru F-Type. Sa početnom cenom od oko 109.000 evra, SLC AMG bio bi znatno jeftiniji od Mercedesa SLS AMG.

Kao mogući termin lansiranja novog modela u opticaju je 2014. ili 2015. godina. Ako se vest o okončanju proizvodnje SLS-a pokaže kao tačna, to bi moglo da se dogodi već 2014.

U osnovnoj verziji, Mercedes SLC AMG bio bi pogonjen 4.0 litarskim V8 motorom sa 485 ks, a predviđen je i snažniji model koji bi razvijao oko 550 ks, kao i Black Series sa 585 ks. Vest o prekidu proizvodnje Mercedesa SLS AMG za sada je samo na nivou spekulacije, a na tome bi mogla i da ostane s obzirom da se ovaj model izrađuje tek od 2010. godine.

Sa druge strane, proizvodnja SLC AMG je gotovo sasvim izvestan. Jedino se postavlja pitanje da li će pored njega u gami Mercedesa biti mesta i za naslednika aktuelnog SLS-a?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: