Osvežena Opel Insignia OPC

Opel je objavio tehničke detalje Insignije OPC za 2014. koja će debitovati na sajmu automobila u Frankfurtu, kao i fotografije Sports Tourer OPC verzije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

15:28

Default images

Nova Insignia OPC ima restilizovan prednji i zadnji deo, sa prepoznatljivim elementima OPC dizajna, kao što su upadljivi detalji na prednjem delu i izduvne cevi integrisane u zadnji branik.

U odnosu na prethodnu verziju, promenjen je oblik farova i dizajn hromirane lajsne na maski hladnjaka. Na sličan način restilizovan je i zadnji deo automobila - preoblikovana su stop svetla, a ukrasna lajsna nalazi se niže nego kod aktuelnog modela.
Kabina dočekuje vozače modela OPC u klasičnom ambijentu auto-sporta. Tu su Recaro sportska sedišta, koja su opciono na raspolaganju i u izvedbi od kože sa memorijskom funkcijom, OPC ručica menjača i potpuno nova glavna instrument tabla.

Osim osnovnih informacija, vozaču su dostupni i posebni detalji, poput onih o pritisku i temperaturi ulja, naponu akumulatora, položaju ventila za dovod goriva i sili kojoj je izložen vozač. Sve ovo može se videti na opcionom osmoinčnom displeju za očitavanje mernih vrednosti.
Novi sportski upravljač (opciono sa zagrevanjem) uključuje i poluge za menjanje brzina, kada je motor u kombinaciji sa automatskim prenosom.

Zahvaljujući tome vozač nove Insignije OPC može veoma brzo da vrši ručno menjanje brzina, čak i kad je uključen automatski režim - ako su poluge za menjanje brzina neaktivne najmanje 12 sekundi, menjač se vrača u potpuno automatski režim.
Šasija je ojačana, uz poseban fokus na prepravljenu zadnju osovinu – kao i kod drugih članova nove linije modela Insignia – gde su inženjeri modifikovali oko 60 odsto komponenti. Pored toga, smanjeni su buka i vibracije zahvaljujući brojnim finim podešavanjima.

Novi ESP softver omogućava još preciznije podešavanje dinamike, posebno kada su u pitanju tendencije podupravljanja. Modifikovan softver za podešivače za FlexRide šasiju sa podesivim amortizerima obezbeđuje optimalnu stabilnost na drumu.

Ovo programiranje, posebno namenjeno za model OPC, poboljšava voznu dinamiku, omogućavajući bržu i precizniju reakciju na različite manevre i uslove na putu.
Iako se govorilo da Opel priprema znatno snažniji motor, Insigniju OPC pokreće agregat iste snage kao i do sada. Reč je o 2.8 litarskom V6 turbo motoru sa 325 ks (239 kW) i 435 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sve točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog ili opcionog automatskog menjača. Sistem pogona na sve točkove uključuje kvačilo, koje radi na Haldex principima i elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem.
Sa šestostepenim ručnim menjačem i pogonom na sve točkove, Insignia OPC ubrzava od 0 do 100 km/h za 6 sekundi (Sports Tourer verzija za 6,3 sekunde) i postiže maksimalnu, elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h. U varijanti bez ograničenja, OPC sa ručnim menjačem dostiže brzinu od 270 km/h (Sports Tourer 265 km/h).

Visokoperformantne, Brembo kočnice osiguravaju brzo usporavanje uz maksimalnu stabilnost.

Pročitajte o modelu Opel Insignia za 2014.

Pročitajte o modelu Opel Insignia Country Tourer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: