Nije lako ispuniti Putinove želje

Ruski predsednik Vladimir Putin odavno je izrazio želju da se, umesto u Mercedesu S klase, vozi u limuzini domaće proizvodnje. Prvi se zadatka latio ruski proizvođač ZiL, ali izgleda da njihov koncept nije zadovoljio Putinove želje.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2013.

13:27

Default images

Prema izveštajima magazina moscowtimes.com, ruskom predsedniku nije se dopao dizajn ZiL-ovog modela 4112p, koji je tradicionalni proizvođač vozila za ruske funkcionere. Predstavljeni prototip pogonjen je motorom zapremine 7,7 litara čiju snagu prenosi šestostepeni automatski menjač.

Pogledajte kako izgleda ZiL koji se nije dopao Putinu:


Direktor kompanije ZiL, Sergei Sokolov, izjavio je da su navodi ruskih medija netačni jer Putin još uvek nije imao priliku da vidi njihov proizvod. Kabinet predsednika još uvek se nije oglasio po ovom pitanju.
Još dva ruska proizvođača automobila priključila su se trci za proizvodnju konkurenta dostojnog nemačkim luksuznim limuzinama, koji će ponosno predstavljati Rusiju. To su GAZ i Marussia.

Prema istom izvoru, GAZ razvija automobil zasnovan na Audiju A8 koji će biti spreman za prezentaciju 2014. godine.

Marussia, sa druge strane, organizovala je dizajnerski konkurs čiji će pobednik biti proglašen 1. maja. Jedan od finalista ovog konkursa je i rad koji možete videti na fotografiji iznad.

Saznajte kako počela trka za proizvodnju ruskog predsedničkog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: