Mercedes CLA 4MATIC

Mercedes je objavio prve zvanične fotografije i video novog modela CLA. U pitanju je još uvek maskirani prototip koji je snimljen tokom završnih testiranja, a reč je o verziji sa pogonom na sva četiri točka.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

11:27

Default images

Iako smo novu Mercedesovu kompaktnu kupe-limuzinu već videli na "špijunskim" fotografijama bez maske, ovo je prvi put da takve fotografije stižu direktno od nemačkog proizvođača.

Tako je i maskirna folija kojom je automobil prekriven prilagođena u svrhu promocije, a na njoj je ispisana reč 4MATIC.
Reč je o varijanti Mercedesovog pogona na sva 4 točka koji je prilagođen modelu CLA, s obzirom da on (kao i svi modeli bazirani na MFA platformi) ima prednji pogon.

Pogledajte promotivni video za Mercedes CLA 4MATIC:



Osim standardnog Mercedesa CLA, na fotografijama je predstavljena i njegova sportska AMG verzija.

Mercedes CLA 45 AMG imaće ispod haube isti pogonski agregat kao i njegov srodni model A 45 AMG. Očekuje se da će ovaj 2.0 litarski četvorocilindrični motor biti u stanju da razvije 350 ks i 450 Nm obrtnog momenta.
Mercedes CLA 4MATIC i Mercedes CLA 45 AMG 4MATIC
Standardna verzija Mercedesa CLA imaće na raspolaganju takođe motore koji se koriste u novoj A klasi, benzince urasponu od 115 do 211 ks i dizelaše od 109 do 170 ks.

Svetska premijera Mercedesa CLA planirana je za januar 2013. godine i Sajam automobila u Detroitu.

Pogledajte kako izgleda demaskirani Mercedes CLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: