Aston Martin AM310 - novi DBS

Aston Martin je na događaju Concorso d'Eleganza u Italiji prikazao koncept AM310 čija serijska verzija treba da nasledi aktuelni model DBS.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2012.

16:35

Default images

I ove godine na jezeru Komo održana je tradicionalna manifestacija Concorso d'Eleganza na kojoj su predstavljeni klasični automobili, ali i najnovije koncepti i prototipovi budućih serijskih modela.

Jedan od zapaženijih bio je i koncept Aston Martin AM310. Praktično, reč je o prototipu koji se neće mnogo razlikovati od serijske verzije naslednika Aston Martina DBS. U britanskij kompaniji za sada kriju naziv novog modela, u opciji su imena Vanguard ili Vanquish.
U odnosu na aktuelnu verziju novi model ima oštrije linije na bokovima i naglašene blatobrane.

Većinu tehničkih detalja ovog automobila Aston Martin još uvek drži u tajnosti.

Za sada je saopšteno da AM310 pokreće 6.0 litarski V12 motor, koji bi trebalo da ima oko 560 ks za razliku od aktuelnog koji razvija 517 ks, kao i da su prilikom konstrukcije karoserije i šasije inženjeri obilato koristiili materijale od uglječničnih vlakana, što će doprineti da novi DBS bude lakši od svog prethodnika.

Pogledajte video sa promocije koncepta Aston Martin A310:



Aston Martin nije objavio kada će naslednik modela DBS biti i zvanično predstavljen, a očekuje se da se to dogodi tokom leta 2012. godine.

Pročitajte o modelu Aston Martin DBS Ultimate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: