Novi Porsche Boxster

Porsche je objavio tehničke detalje i fotografije treće generacije modela Boxster. Nova verzija biće duža, šira i lakša od svog prethodnika.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

09:55

Default images

Treća generacija Boxstera ima karoseriju od aluminijuma, poboljšane šestocilindrične motore sa direktnim ubrizgavanjem i potpuno prerađenu šasiju.

Što se dizajna tiče, Porsche je ostavo veran tradiciji evolutivnog razvoja, tako da se novi model stilski nadovezuje na prethodnu verziju.
Novi Boxster dobio na dužini, ali i na međuosovinskom rastojanju, jer su prednji i zadnji prepusti karoserije dodatno skraćeni. Najzanimljivija promena na spoljašnjosti dogodila se na zadnjem delu vozila.

Porscheovi dizajneri osmislili su stop svetla tako da se njihov središnji deo, u kome su smeštena rikverc svetla, vizuelno nastavlja na uski, zadnji spojler, i tako čine skladnu celinu.
U unutrašnjosti, Boxster je dobio veliki ekran na centralnoj konzoli.

Donji deo ove konzole sada je izdignutiji, a izgled komandi sličan je kontrolama koje se nalaze na novoj verziji modela 911 ili Panameri.
Kada su motori u pitanju, slabija verzija Boxstera umesto 2.9 litarskog, dobila je 2.7 litarski šestocilindrični agregat koji je, opet, sa svojih 265 ks, jači za 10 ks od prethodne varijante.

Zahvaljujući dodatnoj snazi, ovaj Boxster od 0 do 100 km/h stiže za 5,7 sekundi.

Jači model, Boxster S, zadržao je postojeći 3.4 litarski motor, ali je iz njega izvučeno dodatnih 5 “konja”, tako da sada ima snagu od 315 ks. Od 0 do 100 km/h Boxster S ubrzava za 5 sekundi.

Prodaja novog Boxstera na evropskom tržištu počeće u proleće 2012. godine.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji

Porsche Cajun stiže krajem 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: