Automobili

Sreda, 26.01.2011.

08:38

Novi protest taksista 31. januara

Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) 31. januara organizuje protestnu vožnju radi "uvođenja zakonitosti i reda u taksi prevoz".

Izvor: B92

Default images

Tokom vožnje vozila će se kretati u "žutoj traci", a osim pored platoa Skupštine grada, okupiće se i u "žutoj traci" u ulici Kralja Milana, kako ne bi blokirali saobraćaj.

Taksisti od vlade zahtevaju da utvrđen predlog izmena i dopuna Zakona o drumskom saobraćaju dostavi Narodnoj skupštini na usvajanje po hitnom postupku, najkasnije do kraja februara.

Taksisti zahtevaju i ukidanje propisa kojima će taksi vozilo imati posebne registarske tablice, priznavanje taksi vozila za osnovno sredstvo rada, ukidanje akciza na gorivo do 300 litara mesečno i licenciranje taksi - preduzetnika.

Taksisti zahtevaju i da se sastanu sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, od koga će tražiti imenovanje nove radne grupe za unapređenje rada taksi prevoza u gradu.

Oni zahtevaju i da se uvede propisana cena taksi prevoza, bez prava na popust, limitiran broj taksi prevoznika i prestanak izdavanja novih dozvola, uvođenje i javni uvid u listu čekanja za ljude koji žele da se bave taksi prevozom i izradu dovoljnog broja stajališta.

Uvođenje jedinstvene čipovane krovne oznake za Beograd kao službene legitimacije ili javne isprave i uvid u svakodnevni rad inspekcije i Komunalne policije, takođe su zahtevi koje je SITAB uputio gradonačelniku i organima lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju, SITAB je gradonačelniku poslao više od 35 dopisa u kojima je ukazano na nezakonitost u radu taksi preduzetništva, ali i na rešenja koja su ignorisana, što je dovelo do organizovanja protestne vožnje, čiji je cilj uvođenje reda u taksi prevoz.

Članovi SITAB-a, sa istim zahetvima protestovali su 13. decembra 2010. godine kada gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije želeo sa njima da razgovara, poručivši im da se mora prestati sa blokiranjem grada, kako bi se postigli neki zahtevi. Pored gradonačelnika, taksisti su svoje zahteve tada predali i Ministarstvu za infrastrukturu.

Taksisti i dalje obmanjuju putnike

Taksi: Uz nove tablice veća zarada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: