Automobili

Nedelja, 02.01.2011.

08:41

BMW VED viđen u Abu Dabiju

Tokom nedavne posete Abu Dabiju, član foruma "Teamspeed" snimio je BMW Vision EfficientDynamics kako se šepuri na stazi dok ga fotografišu.

Izvor: B92

Default images

Zanimljivo je da siva verzija sa ovog snimka drugačije izgleda od belog koncepta koji je zvanično predstavljen javnosti.

Model Vision EfficientDynamics, za koji se priča da će u serijsku proizvodnju otići pod imenom i8, pokreće trocilindrični turbodizelski motor, a tu su i dva elektromotora – jedan na prednjoj, a drugi na zadnjoj osovini.

Sva tri motora zajedno razvijaju 328 KS pa BMW-ovom konceptu osiguravaju sprint do stotke za svega 4,8 sekundi, uz potrošnju od 3,76 litara na sto kilometara i emisiju CO2 od 99 grama po kilometru.
Izvori bliski bavarskoj kompaniji ističu da će serijska proizvodnja ovog modela zaživeti 2013. godine i da će cena za evropsko tržište biti između 125.000 175.000 evra.

Ono što možemo da primetimo na špijunskom snimku je da ova verzija nije ništa bliža formi za serijsku proizvodnju od prethodno predstavljenog koncepta.



Pročitajte više o konceptu BMW Vision Efficient Dynamics

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: