Automobili

Utorak, 14.09.2010.

10:47

Lancia Stratos na testiranju

Od kad je obelodanjeno da iz Lancije rade na nasledniku legendarnog modela Stratos, mišljenja ljubitelja automobila bila su podeljena; nekima je novi dizajn delovao suviše retro, neki su smatrali da je previše čudan, dok su oni treći sa nestrpljenjem očekivali snimak sa testiranja. I konačno, evo ga.

Izvor: B92

Default images

Istina je da Lancia pravi superautomobil i da će se zvati Stratos.

Oko eksterijera će joj pomoći renomirani majstor za karoserije - Pininfarina.

Čovek koji na snimku testira Stratos je biznismen Michael Stoscheck. On kaže da je automobil građen na Ferrarijevoj platformi i da koristi V8 motor i sistem oslanjanja italijanskog proizvođača. Zato se smatra da je Stratos mini verzija modela Ferrari 430 Scuderia.

Maksimalna brzina Stratosa bi navodno trebalo da bude veća od 300 km/h.



Za sada se ne naziru planovi za serijsku proizvodnju.

Inače, izvornu Lanciju Stratos dizajnirao je Bertoneov Marcello Gandini. Automobil je osvojio čak tri svetska takmičenja u reliju, a komercijalnu verziju, koju je Lancia proizvela u svega 492 primerka, pogonio je motor V6 iz Ferrari Dina.

Nije potrebno da dobro razumemo nemački da bismo shvatili da iz Lancije mnogo očekuju od ovog automobila.

M. A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: