Automobili

Sreda, 03.03.2010.

09:11

Toyota Prius za "Očistimo Srbiju"

Toyota Srbija je svečano uručila vozilo Toyota Prius na korišćenje akciji “Očistimo Srbiju” koju organizuje i sprovodi Ministrarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Izvor: B92

Default images

Ministru životne sredine i prostornog planiranja, Oliveru Duliću, Toyotu Prius svečano je uručio Shoji Kimura, predsednik Toyota Adria grupe.

Tim povodom gospodin Shoji Kimura izjavio je: “Velika nam je čast da budemo deo ovakve akcije. Toyota Prius je pionir u hibridnoj tehnologiji, čije su ekološke karakteristike poznate i priznate širom sveta. Drago nam je da je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja u Srbiji krenulo u pravcu podizanja svesti o zaštiti životne sredine i verujemo da će Prius preneti pravu poruku i doprineti većoj brizi za životnu sredinu u Srbiji.”

Primajući vozilo Toyota Prius, ministar Oliver Dulić izjavio je: “Naša zemlja je prva u regionu koja je prepoznala značaj i pružila podršku automobilskoj industriji koja prozvodi ekološki prihvatljiva vozila. U narednom periodu planiramo da izdvojimo značajnu subvenciju za kupovinu hibridnih vozila, zatim carinske olakšice prilikom kupovine kao i mogućnost besplatnog parkinga ovih vozila koja je izvesna u nekoliko gradova u Srbiji.”

Vozilo Toyota Prius biće korišćeno za potrebe akcije "Očistimo Srbiju" koja se sprovodi u čitavoj zemlji.

Treću generaciju prvog masovno proizvođenog hibridnog vozila u svetu, Toyote Prius, karakteriše potrošnja od samo 3,9 l/100 km i emisija ugljen-dioksida od 89 gr/km.

Toyota Prius je jedini pravi hibrid sa mogućnošću vožnje samo na elektro pogon.

U gradskim uslovima i u vožnji pri manjim brzinama, Toyota Prius ne troši gorivo i ne ispušta štetne gasove.

Preko 1,2 miliona Priusa je prodato širom sveta.

Pročitajte više o modelu Toyota Prius III

Saznajte više o subvencionisanju hibridnih vozila u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: