Automobili

Subota, 20.02.2010.

21:18

Citroen DS3 Racing

Nakon običnog DS3, u drugoj polovini 2010. godine na tržište dolazi i njegov brat blizanac izrazito sportskih performansi, koji će biti proizveden u svega 1000 primeraka.

Izvor: B92

Default images

Sa pet titula svetskog prvaka u reliju u konkurenciji proizvođača (WRC) i šest titula svetskog prvaka za vozača Sebastiana Loeba i suvozača Danijela Elenu, Sitroen je ušao u istoriju automobilskog sporta.

Avantura se nastavlja sa modelom DS3 Racing kome su inženjeri Sitroena podarili pravu sportsku dušu, a komercijalizovaće ga u ograničenoj seriji od 1000 vozila.

Njegove privlačne linije, u isto vreme i fluidne i zategnute, ostavljaju snažan utisak. Stilski kôd preuzet je od običnog DS3, ali se od njega razlikuje obeležjima proizašlim iz sveta automobilskih takmičenja.

Ukrasne nalepnice na krovu, vratima prtljažnika i poklopcu rezervoara za gorivo otkrivaju njegovu trkačku narav, a s druge strane, putnička kabina odiše luksuzom i originalnošću.
Elementi od karbona prisutni su na armaturnoj ploči, na ukrasnom umetku na upravljaču, na naslonima za ruke na vratima i na instrument tabli. Jasan dokaz ekskluzivnosti modela DS3 Racing je numerisana pločica smeštena na obloge krova i natpis Citroën Racing na naslonu sedišta.

Kako bi osigurali visoke performanse, inženjeri su razvili motor na temelju 1,6-litarskog THP turbobenzinca snažnog 150 KS i uložili dodatne napore kako bi mu povećali snagu, koja doseže 200 KS, a obrtni moment je takođe povećan sa 240 na 275 Nm.
Šasija i amortizeri prošli su kroz precizno rekalibriranje - inženjeri su otišli korak dalje, zadajući sebi cilj intenzivnog doživljaja vožnje. Karoserija je približena tlu za 15 mm, a tragovi točkova napred i pozadi su prošireni za 30 mm, sa gumama dimenzija 205/40 R 18.

Upravljač je takođe prilagođen sportskom temperamentu vozila - mapiranje upravljača je specifično, dijagram servo upravljanja je izmenjen i prilagođen novom zadatku, a kočioni sistem je takođe definisan u skladu sa svetom automobilskih trka.

Sistem ESP je specifično programiran i moguće je potpuno ga isključiti, što će iskusni vozači znati i te kako da iskoriste.

Izvor - AutoKlub.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: