Muči se sa sklapanjem Modela 3, a već planira novi auto

Ilon Mask je najavio da će u roku od pet godina lansirati kompaktni električni automobil u klasi Golfa.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.06.2018.

13:00

Muči se sa sklapanjem Modela 3, a već planira novi auto
Tesla Model 3 (ilustracija)

Prvi čovek Tesle najavio je tokom obraćanja akcionarima da ta kompanija planira još jedan, manji model od svih dosadašnjih.

Nakon što reši problem sa zastojem u proizvodnji aktuelnog Modela 3 i lansira već najavljena električna vozila - krosover Model Y, kamion-šleper Tesla Semi i novi Roadster – proizvođač iz Kalifornije fokusiraće se na kompaktni električni automobil koji bi trebalo da dodatno doprinse osmasovljenju putničkih vozila na struju.

"Mislim da ćemo kompaktni model napraviti u roku od pet godina", izjavio je Ilon Mask.

On nije saopštio više detalja o tom vozilu, ali očekuje se da će novi automobil biti konkurent Volkswagenovom električnom I.D. hečbeku koji će se u međuvremenu pojaviti na tržištu.

Kompaktni Tesla zauzeće poziciju ispod Modela 3 u gami ovog proizvođača, a veruje se da će - do momenta kada bude spreman za proizvodnju – biti razvijena i nova, naprednija generacija pogonskih baterija, manje mase i većeg kapaciteta.

Mask je prilikom obraćanja akcionarima Tesle rekao i da će produkcijske verzije kamiona Semi i sportskog Roadstera biti još impresivnije u odnosu na ranije predstavljene prototipove.

Prema Masku, bazična varijanta novog Roadstera ubrzavaće od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) za 1,9 s, dok će kamion-šleper Semi sa punim baterijama moći da pređe 965 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: