Prva vožnja Audi A7 Sportback za 2019. (VIDEO)

Predstavnici automobilskih medija su nedavno u Kejptaunu prvi put dobili priliku da voze novi Audi A7 Sportback za 2019. godinu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 10.02.2018.

15:30

Prva vožnja Audi A7 Sportback za 2019. (VIDEO)
Foto: Audi

Baziran na novoj platformi koju deli sa SUV-ovima Q5 i Q7 trebalo bi da bude glavni konkurentu Mercedesu CLS. Novi A7 dobio je nekoliko unapređenja u odnosu na prethodnika, između ostalog i interesantno upravljanje sa sva četiri točka.

Ima i novi stajling inspirisan konceptom Prologue, ali je zadržao kosu liniju krova koja mu daje sportski duh. Što se tiče unutrašnjosti, vrlo je slična novoj generaciji A8 od koje je preuzeo novi MMI multimedijalni sistem.

Audi je dugmiće i rotacioni kontrolni točkić zamenio ekranom osetjivim na dodir i glasovnim komandama koje ipak otežavaju upotrebu tokom vožnje u odnosu na staru verziju.
Foto: Audi
U kokpitu ima dovoljno prostora za četiri odrasle osobe, a vazdužno vešanje omogućava novom A7 da odlično upija sve neravnine. Međutim, nije baš savršeno, jer na nešto lošijim putevima A7 postaje poprilično krut, što je razočaravajuće za ovu klasu automobila.

Novi A7 je takođe i izuzetno tih, jedva da se čuju buka guma i vetra u kabini, dok volan iako nije sportski, ima odličnu reakciju. Dostupan je i treći nivo autonomne vožnje, uz dva automatska parking sistema, te laserske svetlosne snopove za duga svetla.

Audi će novi A7 lansirati sa parom V6 motora, po jednim na benzinski i dizel pogon, a oni će kao i svaki dodatni imati i 48v hibridnu tehnologiju koja omogućava kruziranje u rasponu od 55 do 160 km/h na samo električni motor.
Foto: Audi
Uz napredni start/stop sistem i dupunu baterija uz pomoć regenerativnog kočenja, Audi je najavio izuzetnu ekonomičnost koja bi benzinskom agregatu omogućila kombinovanju potrošnju od oko samo 6 litara na 100 kilometara (za dizel nema informacija).

Videćemo kako će se snaći novi A7 na tržištu klase koja polako "odumire" u SUV naletu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: