Automobili

Sreda, 07.07.2010.

10:07

Audi Cam: uhodite svog mehaničara

S razlogom ili bez njega - nepoverljivost vlasnika automobila prema serviserima nije nikakva novost. Malo je ovlašćenih radionica koje vlasnicima vozila dozvoljavaju da prisustvuju pregledu i zameni delova na njihovom četvorotočkašu.

Izvor: B92

Default images

Audi je odlučio da doskoči problemu i od sad će vlasnicima automobila na Ostrvu nuditi mogućnost da putem audio-video linka uhode servisere dok čeprkaju po njihovim vozilima.

Tehnologija se zove Audi Cam, a zasniva se na kompaktnoj kameri, koju serviser nosi na glavi, i dvosmernoj radio vezi. Vlasnik automobila u komfornoj čekaonici dobija video prijemnik putem kog nadgleda popravke na automobilu i set slušalica i mikrofona putem kojih komunicira sa serviserom.

U Audiju se nadaju da će ovim potezom primiriti vlasnike ekskluzivnijih modela poput R8-ice koji nevoljno daju ključeve svojih automobila ovlašćenim serviserima kada za to dođe vreme.

Kad već pričamo o tome šta se radi u servisu sa automobilima, pogledajte snimak iz Beograda iz 2009. godine, kada je serviser iskoristio performanse Opel Corse OPC za divljanje po gradu. Ipak, on nije mogao ni da sanja da je domišljati vlasnik pre toga ugradio kamere.



Izvor - T-Portal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: