Automobili

Petak, 20.01.2012.

21:12

Dacia Lodgy snimljena u Rumuniji

Dacia je za sajam automobila u Ženevi 2012. najavila premijeru novog minivana Lodgy. Osim par objavljenih rendera, Renault grupa držala je ovaj model u tajnosti. Ipak, danas je nemoguće dugo skrivati novo vozilo od radoznalih očiju - i kamera.

Izvor: B92

Default images

Zahvaljujući ljubitelju automobila koji se našao u pravom trenutku, na pravom mestu, nekoliko primeraka nove Dacije Lodgy snimljeno je u vožnji rumunskim putevim:





Dacia Lodgy imaće u ponudi u dve verzije, sa pet i sa sedam sedišta, a biće dugačak 4,5 metara.

Još uvek nema zvaničnih podataka o motorima koji će pokretati Lodgy, ali očekuje se da to budu agregati koji se već koriste u aktulenim modelima Dacije.

Reč je o 1.6 litarskom benzincu od 105 ks i dva 1.5 litarska dCi dizel motora od 90 i 110 ks. Jedino ostaje pitanje da li će Lodgy imati u ponudi i novi Renaultov 1.6 litarski dCi motor od 130 ks i obrtnim momentom od 230 Nm.

U rumunskoj kompaniji očekuju da će ovaj model biti interesantan kupcima koji žele prostran, porodični automobil, a do sada su kupovali polovnjake drugih proizvođača, jer nisu mogli da priušte novo vozilo u toj klasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: