"Miško" vozio Alfu vezanih očiju 2,6 km

Ako mislite da su sve discipline u ekstremnoj vožnji već isprobane, varate se.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

11:35

Početkom novembra preneli smo vest o rekordu koji je postavio kineski kaskader vozeći MINI Cooper S na dva točka po stazi Nirburgring.

Alfa Romeo se dosetio da pokuša nešto podjednako bizarno. U želji da na neuobičajen način promoviše svoj novi model, italijanski proizvođač organizovao je na britanskoj stazi Silverston vožnju limuzine Giulia - vezanih očiju. S obzirom da je to prvi takav pokušaj na ovoj pisti, bilo je jasno da je - osim ako se automobil usput ne slupa - rekord staze u vožnji naslepo zagarantovan.
Za ovu egzibiciju odabrana je najsnažnija Giulia Quadrifoglio sa 510 ks, a umesto da vozaču stave povez preko očiju, organizatori su sva stakla Alfe prelepili crnim, neprozirnim folijama. Vozača je na stazi glasom navodio njegov kolega koji se nalazio u drugom automobilu, odmah iza njega.

Pogledajte kako je izgledala vožnja naslepo na Silverstonu: Inače, staza Silverston ima nekoliko podvarijanti, a rekord je postavljen na takozvanom "Nacionalnom krugu", dužine 2.638 metara, sa sedam krivina.

Vozač Ed Moris, prešao ju je za 1:44.3 minuta, a maksimalna brzina koju je pritom dostigao bila je 161 km/h.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: